+++ Interesse in een job op zee? Denk je de geknipte persoon te zijn voor onze nieuwe klas 3de jaar ASO Maritieme Wetenschappen? Kom dan naar onze INFOAVOND op VRIJDAG 28 maart (19u - 21u). Iedereen is van harte welkom! +++
startfoto'sMaritiem Instituut Mercator Mercatorlaan 15 - 8400 Oostende Maritiem Institituut Mercator
IMM

Eigentijds onderwijs...

  Het Maritiem Instituut Mercator staat open voor alle jongeren, zowel jongens als meisjes, die hun lagere school hebben beŽindigd.

  In de BREDE EERSTE GRAAD (1A-2A-1B-2B) krijg je, zoals in alle technische scholen, een grondige basisopleiding. Voor het eerst proef je dan van typische nautische vakken.

  In de TWEEDE GRAAD kies je voor de MARITIEME TECHNIEKEN (TSO) met specialisatie DEK voor navigatie of MOTOREN voor scheepsmachines. Wie een GEMENGDE opleiding wil kan terecht in de afdeling MARITIEME VORMING (BSO).

  Regelmatig scheep je in aan boord en oefen je voor beide richtingen op computergestuurde simulatoren. Ook veiligheidstrainingen komen voortdurend aan bod.

  In de DERDE GRAAD loop je ook stage in de maritieme sector om je opleiding te vervolmaken en word je getraind om zelf een schip te besturen.

  Wie afstudeert aan het Maritiem Instituut Mercator is een vakman die door zijn nautische totaalkennis niet enkel terecht kan in de zeevisserij, maar ook een toekomst kan uitbouwen bij een rederij, een scheepsbouwer, een sleep- of baggerbedrijf, de zeemacht, de koopvaardij, in de pleziervaart of op een boortoren.